Turtips til Skulerud. Se flere bilder nederst i saken. (Foto: Adrian Sellstrøm)

Turtips: Idylliske Skulerud

Herlig avslappende landsbygdidyll ved vannet og historisk sus. Det kjennetegner Skulerud i Aurskog-Høland, en drøy halvtimes kjøretur fra Askim og Mysen. Stedet er absolutt verdt en liten dagstur med piknik.

Skulerud var endestasjon for den smalsporede jernbanen Urskog–Hølandsbanen, kjent som Tertitten, fra 1898 til banen ble nedlagt i 1960. Området er rustet opp og flere hundre meter jernbanespor er reetablert. Skulerud er også den øverste gjestehavna i Haldenkanalen.

Skulerud stasjon i 1907. (Foto: Anders Beer Wilse)

TIPS: Ta med piknikkurven og nyt livet på stranda ved Skulerudvannet. Like ved finner du stasjonsområdet, hvor du kan rusle rundt og kikke på jernbanemiljøet og havna.

Ved havna ligger kystledhytta Smia, som kan leies via Oslofjordens Friluftsråds nettside. Dresinene på stasjonen er tilgjengelige for de som har leid Smia, men man kan også ta kontakt med Steinar Fundingsrud i Haldenvassdragets kanalselskap og lokale kontaktpersoner i Skulerud Grendehus og Skulerud Vel på forhånd dersom man ønsker å kjøre dresin.

Kystledhytta Smia ved Skulerudvannet, også kalt Skulerudsjøen.

– Vi ønsker at området og dresinene skal være i størst mulig bruk og tilgjengelig for allmennheten. De er låst og nøkler finnes hos de nevnte aktørene. Området er selvsagt alltid tilgjengelig og åpent for alle, forteller Petter Simonsen. Han er styremedlem i Haldenkanalens Venner og styreleder i Skulerud Grendehus.


Vil sørge for at familier får gode opplevelser

Savnet gutt funnet