God folkehelse i praksis

Indre24
2 minutter lesetid

Vi i Marker har mange flotte tilbud for trening og friluftsliv. Et godt organisert tilbud for barn og unge gjennom idrettslaget og masse gode turstier nært sentrum. Det er også et flott tilbud for blant annet styrketrening på Family Sport, noe som passer de fleste.

Det Marker AP mener vi mangler er et bedre tilbud for de eldre. Vi ser nå av erfaring fra prosjektet «Hverdagsrehabilitering» at med enkle grep for å stimulere til egentrening, bedrer vi mulighetene for å kunne klare seg bedre og lengre hjemme i egen bolig. Dette gjelder også ved rehabilitering etter sykdom/skader i alle aldersgrupper.

Vi ønsker derfor å bygge en trenings-park, tilpasset de eldre, i området ved MBSS. I dette området ser vi at det i dag bosetter seg mange, spreke pensjonister, både i private boliger og omsorgs-leiligheter. Ved å ha et tilbud for enkle treningsapparater i nærheten, vil det stimulere til mer variert trening. Det vil også styrke mulighetene for variasjon for den kommunale fysioterapien til mer ute-trening.

ANNONSE

Vi vil også lys-sette hele «Helgetjernsrunden», som ligger i tilknytning til dette området, slik at denne kan brukes, også på kveldstid. Vi mener det ville være fint og kunne kombinere denne flotte turstien og så kunne gå innom parken å ta litt enkle styrketrenings-øvelser. Men vi mener også det kan bli en flott møteplass – sosialt.

May Britt Heed
Marker Arbeiderparti
3.kandidat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.