Salgsavtalen for Trøgstad Elverk signert

Adrian Sellstrøm
2 minutter lesetid

I slutten av juni vedtok kommunestyret i Trøgstad å selge sin andel av Trøgstad Elverk til Hafslund Nett for 31 millioner kroner. Nå er avtalen signert.

Mandag formiddag møttes varaordfører Tor Melvold i Trøgstad kommune og administrerende direktør Kristin Lian i Hafslund for å signere avtalen.

– Vi i Hafslund Nett er svært glade for at Trøgstad kommune har valgt å selge sine aksjer i Trøgstad Elverk til oss. Nå blir Trøgstad Elverk fullt ut integrert i Hafslund Nett, sier administrerende direktør Kristin Lian i Hafslund Nett i en pressemelding.

ANNONSE

– Redusert nettleie
Trøgstad kommune eide 51% og Hafslund Nett 49% av aksjene i Trøgstad Elverk AS før transaksjonen.

– Som følge av salget av vår aksjepost vil våre innbyggere få Hafslund Netts tariffer, og dermed en vesentlig lavere nettleie. Det betyr at husstandene vil i snitt få redusert nettleien med 2500 kroner i året. Vi vil dermed ha blant landets laveste nettleier, noe som har betydning for bosetting og etablering av næringsvirksomhet. Vi går inn i en ny tid der nettselskapene må ta i bruk mer avansert teknologi for å styre nettet. Dette krever mer og ny kompetanse. Det vil bli svært krevende å drifte et lite nettselskap effektivt, forteller varaordfører Tor Melvold i Trøgstad kommune i pressemeldingen.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.