Det skal bygges for milliarder de kommende årene, og det arbeides nå for at så mange lokale og små/mellomstore bedrifter som mulig skal ta del i dette.
Som en del av interreg-prosjektet Bioeconomy Region, arrangerte Næringshagen Østfold i samarbeid med Trebruk frokostseminar i Askim.
– Vi er en gammel bedrift som har bred kompetanse innen trekonstruksjoner, men vi tenker hele tiden nye løsninger for hvordan det er mulig å bygge i tre. Derfor trenger vi stadig ny kompetanse – og derfor sier vi gjerne ja til prosjekter som gir oss enda mer kunnskap, sier Hans Martin Andersen, konstruksjonsleder i Jatak Are Brug.
40 deltakere
Andersen presenterte ulike muligheter rundt valg av trekonstruksjoner på frokostmøte i Askim fredag, et møte i regi av Næringshagen Østfold og TreBruk. 40 deltakere, i hovedsak fra små og mellomstore bedrifter deltok. Representanter fra et bredt felt i byggenæring var representert, blant annet byggmestere, ingeniører, anleggsbedrifter, arkitekter, rørleggerbedrifter, sag og høvleri, varme og kjøl.
Hilde Brandsrud, kommunaldirektør i næring, plan og teknikk i Indre Østfold kommune 2020, uttalte: – Dere bedrifter driver med nytenkning hele tiden og vi begynner å få bedrifter som har god kompetanse på bygging i tre. Vi ser også at tre begynner å bli konkurransedyktig, men mye handler om hvordan denne prosessen starter.
Dette bekreftet Bjørn Nordermoen, prosjektleder og byggingeniør i iTre: – Vi har flere eksempler på at å bygge i tre er rimeligere enn alternativene. Dette forutsetter at man bestemmer seg tidlig i prosessen for at man skal bygge i nettopp tre.
(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Ida Marie Ruud Stemmedalen
Flere møtepunkter
Anders Johansen, daglig leder i Næringshagen Østfold AS, forteller at det vil bli flere møtepunkter som dette:
– Denne gangen var små og mellomstore bedrifter i byggenæringen målgruppe. Dette, som et tiltak i å vise at det stadig kommer nye, spennende muligheter i bygging av tre. Med nye løsninger holder det ikke å gjøre slik man alltid har gjort, det kreves omstilling og innovasjon i alle ledd.
– Vi vil derfor arrangere en serie treffpunkter som dette, tilpasset ulike målgrupper i prosessen med bygging av tre som bl.a. rådgivere, prosjektører og arkitekter forteller Johansen. Det vil også bli kjørt identiske frokostmøter andre plasser i fylket og Follo fra høsten av. I tillegg vil bedrifter få mulighet til å delta på fagtur til Mjøstårnet i kombinasjon med besøk på byggprosjekt og produksjon. Målet med slike aktiviteter er å gi styrke, markedsfortrinn og vekst til små og mellomstore virksomheter.
(Pressemelding fra Næringshagen Østfold AS)
ANNONSE