(Arkivfoto: Adrian Sellstrøm)

Buss for tog i sommer

Sommerens arbeid på jernbanen står for døren, og det blir buss for tog fra lørdag 22. juni når Bane NOR begynner med omfattende arbeider på Østfoldbanen.

Bane NOR opplyser at de starter arbeidet natt til lørdag 22. juni og jobber til og med søndag 4. august.

– Vi er ikke fornøyd med punktligheten og det omfanget av feil som berører de togreisende på Østlandet i dag. Det er derfor helt nødvendig å fornye og vedlikeholde jernbanen. Arbeidet denne sommeren skal bidra til bedre punktlighet og færre feil på sporet. Samtidig bygger vi nytt. Blant annet Follobanen, som skal redusere reisetiden mellom Oslo og Ski til 11 minutter, opplyser infrastrukturdirektør Vibeke Aarnes i Bane NOR i en pressemelding.

Vær forberedt
Vy melder at tett trafikk på veiene og rundt de største stasjonene byr på ekstra logistikkutfordringer når togavgangene erstattes med buss, og at det er aller størst trafikk i uke 26 da det fortsatt er mange pendlere.

ANNONSE

– Vi ønsker at alle som skal reise, enten det er med tog og buss eller på andre måter, forbereder seg på at det i perioder kan bli tett trafikk, og at reisen kan ta ekstra tid, forteller kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy.

I uke 32, etter at arbeidene er ferdige, vil togene på Østfoldbanen kjøre med redusert hastighet slik at skinnene får «satt seg» etter arbeidene.

Se mer info hos Vy (ekstern lenke)

ANNONSE

ANNONSE

Blir sogneprest i Trøgstad

Midtsommer på Kaaen