(Alle foto: Glenn Thomas Nilsen)
16. juni 2019

Markerte jubileumet

Home-Start Familiekontakten i Askim har 20 års jubileum i år. Fredag kveld var det jubileumsfest for involverte og alle frivillige familiekontakter på Frivillighetens hus i Askim.

På festen var det musikalsk innslag av sangeren Linda Rosanne, oppvisning av dansegruppa Dance Tigers. I tillegg holdt nåværende koordinator Marianne Egeberg Mortensen tale. Det samme gjorde også Wenche Heimholt Isachsen (tidligere nasjonal koordinator for HomeStart Norge). Hun hadde denne jobben i hele 18 år.

– Jeg ser opp til deg, og skulle ønske at du ikke ble pensjonist så fort, sa Egeberg Mortensen til den tidligere nasjonale koordinatoren.

Heimholt Isachsen kunne i sin tale fortelle at Askim er den femte avdelingen som feirer 20 år.

– Askim kommune sa at dette fungerte så bra etter tre år, og sa at man ikke må gi opp nå. I jubileumsåret er det deg, Marianne. Du blir i 20 år du vet du, sa Wenche Heimholt Isachsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra venstre: Ragnhild Søby (koordinator i 2 år), Ruth Antonsen (koordinator i 16 år), Marianne Egeberg Mortensen (vært leder i 1,5 år) og Wenche Heimholt Isachsen (tidligere nasjonal koordinator i 18 år).

Ruth Antonsen var koordinator i Home-Start Askim i 16 år. Hun var også til stede denne kvelden og holdt tale. Blant annet bladde hun i gamle avisutklipp og mimret om det som var.

Etter kaffe og kakene, og mot slutten av festen, var det Lill Pedersen, leder av frivillighetssentralen i Askim, som sa noen ord.

(Saken fortsetter under bildet)

Bak fra venstre: Wenche Heimholt Isachsen, Anne Lein og Reidun Heksem (fra Askim kommune). Foran fra venstre: Ragnhild Søby, Ruth Antonsen, Marianne Egeberg Mortensen (koordinator) og Lill Pedersen (leder av Frivillighetssentralen i Askim)

Et lavterskeltilbud
Per i dag er det 17 frivillige familiekontakter.

– Målet er 20 innen 2020, sa Egeberg Mortensen til Indre24.

Home-Start Familekontakten (HSF) er et familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier med minst et barn under skolealder, 2-4 timer i uken.

Dette er et lavterskeltilbud i kommunen.

– Vi ønsker å forebygge utvikling av belastning og stress med småbarnsfamilier, støtte familiene på det de mestrer og avlaste etter familiens behov, sier Egeberg Mortensen.

Sparebank1-Askim dukket også opp tidligere på kvelden med en sjekk på 5.000 kroner.