Markerte jubileumet

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Home-Start Familiekontakten i Askim har 20 års jubileum i år. Fredag kveld var det jubileumsfest for involverte og alle frivillige familiekontakter på Frivillighetens hus i Askim.

På festen var det musikalsk innslag av sangeren Linda Rosanne, oppvisning av dansegruppa Dance Tigers. I tillegg holdt nåværende koordinator Marianne Egeberg Mortensen tale. Det samme gjorde også Wenche Heimholt Isachsen (tidligere nasjonal koordinator for HomeStart Norge). Hun hadde denne jobben i hele 18 år.

– Jeg ser opp til deg, og skulle ønske at du ikke ble pensjonist så fort, sa Egeberg Mortensen til den tidligere nasjonale koordinatoren.

Heimholt Isachsen kunne i sin tale fortelle at Askim er den femte avdelingen som feirer 20 år.

– Askim kommune sa at dette fungerte så bra etter tre år, og sa at man ikke må gi opp nå. I jubileumsåret er det deg, Marianne. Du blir i 20 år du vet du, sa Wenche Heimholt Isachsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra venstre: Ragnhild Søby (koordinator i 2 år), Ruth Antonsen (koordinator i 16 år), Marianne Egeberg Mortensen (vært leder i 1,5 år) og Wenche Heimholt Isachsen (tidligere nasjonal koordinator i 18 år).

Ruth Antonsen var koordinator i Home-Start Askim i 16 år. Hun var også til stede denne kvelden og holdt tale. Blant annet bladde hun i gamle avisutklipp og mimret om det som var.

Etter kaffe og kakene, og mot slutten av festen, var det Lill Pedersen, leder av frivillighetssentralen i Askim, som sa noen ord.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Bak fra venstre: Wenche Heimholt Isachsen, Anne Lein og Reidun Heksem (fra Askim kommune). Foran fra venstre: Ragnhild Søby, Ruth Antonsen, Marianne Egeberg Mortensen (koordinator) og Lill Pedersen (leder av Frivillighetssentralen i Askim)

Et lavterskeltilbud
Per i dag er det 17 frivillige familiekontakter.

– Målet er 20 innen 2020, sa Egeberg Mortensen til Indre24.

Home-Start Familekontakten (HSF) er et familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier med minst et barn under skolealder, 2-4 timer i uken.

Dette er et lavterskeltilbud i kommunen.

– Vi ønsker å forebygge utvikling av belastning og stress med småbarnsfamilier, støtte familiene på det de mestrer og avlaste etter familiens behov, sier Egeberg Mortensen.

Sparebank1-Askim dukket også opp tidligere på kvelden med en sjekk på 5.000 kroner.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.