(Alle foto: Privat)
14. juni 2019

Arrangerte markedsdag i barnehagen

Torsdag arrangerte Susebakke barnehage på Mysen en svært vellykket markedsdag for barna og familiene deres.

Sendt inn av Susebakke barnehage

Susebakke barnehage har nesten 100 barn, så med alle besøkende var vi mellom 300-400 stykker innenfor portene denne ettermiddagen! 

Denne markedsfesten er et resultat av at Susebakke barnehage har jobbet mot en godkjennelse som helsefremmende barnehage, hvor vi har fokusert på tre områder: et sunt og næringsrikt kosthold, god fysisk og psykisk helse.

Gjennom dette barnehageåret har vi jobbet tema og prosjektbasert, hvor vi blant annet har hatt egen fotoutstilling med tema «magiske vennskapsøyeblikk», yogaprosjekt, idrettsuke, «Barnas drømmedager» og mye mer! Nå avsluttet vi dette barnehageåret med brask og bravur, og arrangerte da en markedsfest hvor målsetningen var å vise frem alt vi har jobbet med på veien mot å søke godkjenning hos Østfoldhelsa.

Avdelingene var med
Barna på våre fem avdelinger har vært med i hele prosessen, så her kan nevnes at de har plantet og sådd, bakt og sanket, laget og forberedt seg i ukesvis. De har blant annet kjernet smør, lagd yoghurt fra «bunnen av», plukket rabarbra og løvetann. Det var prøvesmaker på mye forskjellig, blant annet var det både villsvin, elg og dådyrhjort på menyen! Det var også sveler med hjemmelaget smør og syltetøy, rabarbragrøt, løvetannsaft, hjemmelagede knekkebrød og havrekjeks.

Alt hadde barna vært med på å lage. I tillegg var det ulike aktiviteter som gullgraving, «vinst varje gang», markedsquiss,  hoppeball løype og pil og bue skyting hvor buene selvfølgelig var laget av barna selv.

Vi hadde besøk av ponnien Charlie, sjarmerende små gjess og nydelige kaniner som var populære å klappe!

Barnehagebarna viste stolt frem til sine besøkende, og alle fikk mange nye og spennende smaksopplevelser denne ettermiddagen! Barna og personalet hadde lagt ned en formidabel innsats på forhånd, og fikk mange lovord fra alle gjestene om hvilket flott arrangement dette var!

Styrer i barnehagen, Ingunn Solheim Tveten, holdt nesten på å sprekke av stolthet underveis i arrangementet , over hva alle i barnehagen hadde klart å skape i felleskap! 

Susebakke barnehage er for øvrig nå godkjente som helsefremmende barnehage, vedtaket ble fattet under Østfoldhelsas styremøte 29 mai, men styret i Østfoldhelsa hadde dessverre ikke mulighet til å komme for å overrekke diplomet. Derfor tar vi en (mindre) fest til høsten- hvor det synlige beviset blir overrakt.