På turné mot sommerulykkene

Indre24
2 minutter lesetid

(Pressemelding) 15. juni er det offisiell start av Trafikkforeningens aksjon mot sommerulykkene: «Til kamp mot veidøden». Turnéen er på reise gjennom mange steder i landet.

De fem siste årene har i gjennomsnitt 41 personer blitt drept, 216 hardt skadd og 842 skadd i løpet av sommermånedene, juni, juli og august hvert år.

Sommerturnéen starter i Halden og stopper på i alt 18 steder. Turneén vil vare i fire uker og avsluttes siste uken i juli 2019. Turnéleder blir Geirr Tangstad-Holdal.

– Vi får anledning til å møte menneskene som bor der vi stopper og høres deres historie på godt og vondt. Det blir sterke og lærerikt, sier Tangstad-Holdal.

Informerer og deler ut informasjon
Geirr Tangstad-Holdal har i mange år vært aktiv i kampen mot veidøden og for sikrere trafikkmiljø. Han var leder i foreningen Nei til Frontkollisjoner, som ble stiftet etter at han mistet sin lillesøster, svigerbror og niese (5 år) i en møteulykke på E39 i Rogaland. De tre siste årene har han vært daglig leder i Trafikksikkerhetsforeningen. Fra sitt rullende kontor skal han møte pårørende, trafikanter og veimyndigheter.

TSF vil informere om trafikkfarene i sommertrafikken på sin turné, og dele ut informasjon om hvordan trafikantene kan ta sine forholdsregler og være fullt skjerpet når man ferdes ute i trafikken.

ANNONSE

– I 2018 var det 7.691 møteulykker med personbiler der motpart var person- og lastebiler, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. De har kikket på bransjestatistikk, som ikke akkurat er lystig lesning.

– Bare i sommermånedene juni – august var det 1.380 store og små møteulykker, forteller Rysstad.

Han oppfordrer sommertrafikantene til å dempe farten og ligge unna mobilen ute i trafikken!

(Kilde: Pressemelding fra Trafikksikkerhetsforeningen)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.