Arkivfoto fra Soot-spelet i 2018. (Foto: Vidar Østenby)

Soot-spelet har 5-årsjubileum

Fra 21. juni til 30. juni er det igjen klart for det populære spelet om kanalbyggeren Engebret Soot i slusene på Ørje.

Atle Pettersen og Janne Hea. (Foto: Vidar Østenby)

– Til nå har 13.000 publikummere vært med på regionens vakreste teaterbegivenhet. Historien om vannet. Om husmannsgutten som hørte sangen fra bekken og lot den bestemme sin vei, sier Anneli Sollie, som er prosjektansvarlig og regissør for Soot-spelet.

Fjorårets store overraskelse og suksess, Atle Pettersen (Engebreet Soot) kommer tilbake til slusebygda. Det samme gjør også Alexander Rybak (Ole Bull). I tillegg er plateaktuelle Janne Hea fortsatt med som fru Soot. Nils Nordberg er fortsatt stemmen fra Sootbekken.

Ny prest på plass
Ifølge Sollie byr spelet alltid på noen spennende kort i ermet, noe hun mener de aldri må slutte med.

Stig Henrik Hoff er den nye presten. (Foto: Glenn Meling)

– Vi har alltid vært velsignet med fantastiske prester i vårt lille slusesokn, både Samuel Fröler og Ingar Helge Gimle har forsøkt å lede hovedrollen inn på en smalere sti. I år vil trolig taket på kirken reise seg, når selveste «Hoffern», Stig Henrik Hoff overtar prestegjerningen, og det spørs om han er like mild mot sjeler på avveie, fortsetter Sollie.

ANNONSE

Dette året er det også noen nye lokale aktører i store roller.

– Askimjenta Camilla Hasselgård spiller Inger Marie Soot, Marker teaterselskaps Thor Mauritzen er tilbake, nå som overklasse-herre i Fredrikshald. Og fortsatt har vi med 40 kjente og kjære, helt fantastiske skuespillere, avslutter Anneli Sollie.

Alexander Rybak. (Foto: Robert Meyer)

ANNONSE

ANNONSE

Får støtte i jakten på OL-suksess

Utforkjøring ved Rudskogen