Staut kommer til Spydeberg fredag. (Pressefoto: Michaela Klouda)

Ny runde med rockefestival

Førstkommende helg arrangeres Spydeberg Rock Festival for niende gang.

I år er det Valentourettes, Bare Egil Band, Staut, BigBang, TNT, Stavangerkameratene, OnklP, Rotlaus og Staysmann & Lazz som entrer hovedscenen. Mens på robe-scenen opptrer Chost Avenue, SKAM, HUMLE, Dårlig Hjort, Sir Reg (SE), Signe Sørli, Bjelleklang, Obsklassen (SE) og Dusty Cowshit.

Dette året kommer også Spårtsklubben – live på besøk. De flytter VGTV-studioet til Tebosenteret og skal sende derfra.

Les også: Rockesamarbeid med hotellet

(Saken fortsetter under bildet)

Hardrockbandet TNT kommer også til festivalen. (Foto: Kenneth Sporsheim/ Wikipedia)

Variert program
– Vi gleder oss, tro det eller ei, nesten mere nå enn vi gjorde for noen år siden. Vi elsker å lage systemer, utvikle gode rutiner, finpusse det visuelle og bli hakke bedre år for år. Det gjør at det fortsatt er spennende for oss å lage festival i favorittbygda vår, forteller Eddy Lyshaug, en av flere som er med på å arrangere dette.

Han sier også at de føler at årets program er godt variert, og at det skal godt la seg gjøre å ikke finne noe man liker på årets line-up.

– Spesielt stolte er vi av å ha fått på plass BigBang som har vært på blokka vår i mange år. Spårtsklubben er også noe vi gleder oss veldig til. Norges mest populære nett-tv program skal åpne lørdagskvelden og vi spår at det vil bli særdeles folksomt allerede klokken 18:30 når de går på, fortsetter Lyshaug.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

(Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen)

Vært utsolgt de siste årene
Arrangørene kan også melde at billettsalget har gått over all forventning de siste årene.

– Vi har begrenset plass og de siste årene har vi vært så heldige at festivalen har vært utsolgt, sier en energisk Børre Olsen.

Status for billettsalget lørdag kveld, er at VIP-pass, VIP-hotellpakke og lørdagsbilletter er utsolgt. Det er få igjen av festivalpass og fredagsbilletter. På Facebook-siden til Spydeberg Rock står det at når de får hundre prosent oversikt over sponsorbilletter og lignende legges det eventuelt ut restbilletter klokken 10.00 på tirsdag.

Arrangerer familiefestival
Også i år som tidligere blir Askim & Spydebergs familiefestival arrangert sammen med Spydeberg Rock. Dette skjer på lørdag.

– Vi sørger for en gratis dag for de minste helt opp til cirka 13 år. Det er en dag fyllt med barn som kommer fra hele Indre Østfold, sier Gry Moen, markedsansvarlig i Askim & Spydeberg Sparebank.

Det ene året da de hadde Fantorangen på besøk så kom det nesten 3.000 mennesker fra hele Norge.

(Saken fortsetter under bildet)

Lokalbanken ønsker å engasjere seg i lokalsamfunnet, og sørge for en festival for de minste også. (Foto: Privat)

– I år er det Alexx Alexxander og Zadeking for de eldste, og Brannman Sam og Kaptein Rødskjegg for de minste, samt mye mer, fortsetter Moen.

Hun kan også fortelle at lokalbanken skal ha stand, hvor man blant annet kan kaste våt svamp på et familiemedlem eller en venn.

– Eventuelt så stiller gladelig en bankansatt opp og blir kastet på. Denne dagen blir det også lykkehjul og hoppeslott, avslutter Gry Moen.

ANNONSE

Ønsker forslag på kandidater til pris

Danset for en bedre jord