Russen ble premiert

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Statens vegvesen er nå ferdige med årets oblatkontroller for russebiler. Alle feilene som ble påpekt er utbedret.

Mandag ettermiddag var det tid for premieutdeling på Hafslund trafikkstasjon i Sarpsborg, hvor også kontrollene ble utført. Fra Indre Østfold ble russen i Askim og Mysen premiert.

Fem russebiler ble trukket ut som vinnere av premie på kr. 6.000 fra Fylkestrafikksikkerhetsutvalget (FTU) i Østfold. Premiene ble overrukket av Olav Ingebjørn Moe, leder av FTU og samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune.

(Saken fortsetter under bildet)

Det var vinnere fra Sarpsborg, Halden, Mysen og Askim.

Vinnere fra Indre Østfold
To av vinnerbilene var fra henholdsvis Askim videregående skole og Mysen videregående skole. Russebilen fra Askim ble forsinket på skolen og rakk ikke frem til overrekkelsen. Statens vegvesen melder at de mister ikke premien for det, og at Mysenrussen tok med seg den til Indre Østfold.

ANNONSE

– Hensikten med premiene er å belønne russen for at de frivillig stiller opp til kontroll, selv når de vet at de risikerer at bilen ikke blir godkjent, sier Jørn Claudius, FTU-sekretær.

– Det er stor sannsynlighet for at disse kontrollene – samt russen innsats – har avverget en eller flere trafikkulykker med alvorlig personskade. Et kjøretøy fikk kjøreforbud på grunn av særdeles store rustskader. Det samme kjøretøyet fikk godkjent periodisk kjøretøykontroll ved et verksted 3 uker før, forteller Linda Botten.

(Kilde: Statens vegvesen)

Mysenrussen viser stolt frem beviset på at de vant.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.