(Arkivfoto: Fredrik Vangsal)
23. april 2019

– Et godt og variert program

Førstkommende lørdag går konserten «Fra Båstad til Radiumen» av stabelen på Folkvang Grendehus.

Årlig arrangerer de denne konserten hvor alle inntektene går til kreftsaken og Radiumhospitalets Legater. Per nå har de samlet og levert inn hele 580.000 kroner. Dette er etter sju fester og nå går de inn i det åttende året.

– Nå til lørdagen har vi et ganske godt program, og et variert et vil jeg si. Vi har alt i fra videoframvisning av tømmerdrift i Trøgstad fra før i tida, vi har flere band, trubadurer, en tryllekunstner, og et ganske så eksklusivt besøk fra nettopp Radiumhospitalet, sier Ole Halvor Fossum til Indre24.

Han legger også til at de har hatt årlige fester på samfunnshuset siden april i 2012, og at inntektene/ overskuddet de har kunne sende avgårde har variert fra 65.000 til 100.000 kroner per kveld i løpet av disse årene.

(Saken fortsetter under bildet)

Organisasjonen mottok 10.000 kroner fra Trøgstad Sparebank tidligere denne måneden. Til høyre: Banksjef Lars Andrè Dingstad-Eriksen (Foto: Leif Rune Grefsli)

Tett program
I år skal artistene Skuddsikker, Mr.Pianoman, Kornelia Sletten Haugen, Jon Langholmen, Hillevi Risbråthe, Julie Ingeborg Engen og Daniel Sandvik bidra på konserten. I tillegg kommer også bandet On/Off, Ødegårds Trio, Kjell og tryllekunstneren Davido.

Den frivillige organisasjonen (ekstern lenke) ble stiftet i 2012 av Ole Halvor Fossum, Jenni Vereide og Kjell-Vidar Åhman Teig. Senere kom også Fredrik Vangsal inn i gruppa. I 2018 ble de med for å støtte prosjektet «Strålende masker til Superhelter» (ekstern lenke) Mathilde Haraldsen Normann trekker i trådene her, og kommer til Folkvang på lørdag for å blant annet fortelle og vise frem deres arbeid, samt gi et innblikk i hvor viktig frivillighet er.