Mattis (f.v.) og Syver Minge gleder seg til konserten. (Foto: Linda Andresen)

Gardemusikk med lokale brødre

Hans Majestet Kongens Gardes Signalkorps kommer til Eidsberg kirke mandag 29. april. Blant annet så skal brødrene Syver og Mattis Minge fra Havnås delta.

Korpset skal sammen med organist Syver Minge holde konsert. Han studerer i disse dager kirkemusikk på Norges musikkhøgskole. Dette er det første året, og han har tre og et halvt år igjen.

Broren, Mattis, tjenestegjør for tiden i Signalkorpset som trommeslager. Han har nå fullført seks av tolv måneder med tjenestetid. Etter dette planlegger han en videre karriere i Forsvaret.

(Saken fortsetter under bildet)

Syver og Mattis Minge. (Foto: Linda Andresen)

Valgte det samme
Havnås-guttene startet samtidig i Havnås skolekorps i 2008. Begge begynte da med kornett, og når de begynte på kulturskolen i Trøgstad valgte de også det samme. Nemlig trommer.

ANNONSE

Syver prøvde deretter både baryton, tuba og trombone og har fortsatt med dette som sideaktivitet. Mattis har holdt seg til slagværk i 8-9 år, og prøveespilte for garden og fikk plass. Han har alltid tenkt at det hadde vært kult å ha vært i garden.

– Signalkorpset består av 15 trompetister og 8 slagverkere. Programmet vil strekke seg fra Barokkmusikk til Signalmarsjer, krydret med innslag fra orgel og solistinnslag akkompagnert av av Syver. Konserten ledes av signalkorpset dirigent, Løytnant Benny Solli, ifølge Den Norske Kirke i Eidsberg.

Ifølge Minge-brødrene er dette en historisk kombinasjon i distriktet, og sannsynligvis på landsbasis siden det er første gang en slik type konsert med Signalkorps og orgel blir presentert.

ANNONSE

Lotto-millionærer i Indre Østfold påskeaften

Slukket gressbrann raskt