(Alle foto: Den Norske Kirke i Eidsberg)
14. april 2019

Markerte at påsken er her

Eselprosesjon og “palmegreiner” gjennom Mysens gater. Da er påskefeiringen i gang, også i kirkene våre!

Søndag startet palmesøndagsgudstjenesten i Mysen kirke ute ved Røde Kors-huset. Et levende esel kom først i prosesjonen sammen med en konfirmant som var utkledd som Jesus. Etter eselet kom barn og voksne som spilte på trommer og sang” Hosiaanna”.

Mange hadde møtt frem, og de sto på begge sider av veien og vinket med “palmegreiner” det vil si gåsunggreiner og tujagreiner. Stor stemning på vei inn i årets påskekirke i Eidsberg: Mysen kirke, til mer sang, bønn og fokus på palmesøndagsgleden ved sokneprest Solfrid Leinebø Seljås og organist Victor Jankowski og mange andre medvirkende, både barn og voksne.

Etter gudstjenesten ble kunstutstillingen “Glede over glede” åpnet, og den vises i Mysen kirke gjennom hele påskeuken i tilknytning til de fem gudstjenestene og med egne åpningstider. Kunstutstillingen består av skulpturer av Lise Amundsen. Ta turen til Mysen kirke gjennom påskeuken, oppfordrer arrangørene: Den Norske Kirke i Eidsberg.

(Den Norske Kirke i Eidsberg)

Kunstutstillingen “Glede over glede”