En kveld i F-ordets tegn

Feminisme, reklame og sensur på biblioteket. Tirsdag var det fullt hus i Eidsberg bibliotek, da forfatter og samfunnsdebattant Marta Breen kom for å holde foredraget «F-ordet».

I en time fortalte hun om feminismens historie, fra det første kvinnesaksmøtet i historien til #metoo, fra suffragettene til 1970-åras abortkamp. Hun viste også eksempler på hvor forskjellig reklamen framstiller kvinner og menn, og inviterte salen med på diskusjoner om hvordan kjønn blir omtalt i media.

Kvinner som skriver er alltid «kvinnelige» forfattere, påpekte Breen, og hvorfor blir historier om kvinner kalt «kvinnedrama» når ingen bruker betegnelsen «mannedrama»? Samtidig viste hun at litteratur om kvinnespørsmål fortsatt er kontroversielt, ikke minst hennes egne bøker, som har blitt både sensurert og solgt med 18-årsgrense i andre land.

ANNONSE

Det ble en underholdende og tankevekkende kveld om et viktig tema.

(Eidsberg bibliotek )

ANNONSE

ANNONSE

Melding om mulig brann

Disse skal døpe russen