Totalt for hele landet må det komme på plass 5000 ladepunkter i løpet av de neste seks til syv årene. I tillegg krever nye elbiler med større batterier, kraftigere ladere. (Foto: NAF)

Trenger 297 ladepunkter i Østfold

Elbilsalget når stadig nye høyder og viser at folk gjør som politikerne ønsker. Kraftig vekst og et mål om kun elbiler i salg som nye biler i 2025, krever lading.

– Vi trenger både nye og sterkere ladere, og det haster, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF, i en pressemelding.

For å lykkes med overgangen til elektriske biler må politikerne følge opp den sterke økningen i antall solgte elbiler med å sørge for at det blir trygt og forutsigbart å bruke elbil.

– Nå haster det å få fart på utbyggingen av hurtigladere! Vi trenger et taktskifte. For å unngå ladekrise må politikerne få på plass en god nasjonal ladeplan raskt, fortsetter Ryste.

5000 må bygges over hele landet
NAF-rapporten viser at for hele landet må det bygges nær 1400 nye ladepunkter bare i 2019. De to største ladeoperatørene, Fortum og Grønn Kontakt, planlegger 400-500 i løpet av året, så gapet er stort.

ANNONSE

– Vi har allerede kommet skjevt ut. Takten på utbygging må økes raskt, slår Ryste fast.

Totalt for hele landet må det komme på plass 5000 ladepunkter i løpet av de neste seks til syv årene. I tillegg krever nye elbiler med større batterier, kraftigere ladere.

(Kilde: Pressemelding fra NAF)

ANNONSE

Fikk kontroll på skogbrann

Aktørene tok i et tak