Velger bort hytta i påska

Indre24
2 minutter lesetid

Påsken er tradisjonelt sett høytid for familieferie i fjellet, i år ser det derimot ut til at mange nordmenn bytter ut SWIX ‘en med sandaler og sydenvarme.

Tall fra TUI viser en vekst på 35 % i årets påskeuke sammenlignet med samme tid i fjor.

– Den sene påsken har innvirkning på hvor vi velger å tilbringe helligdagene, og vi ser at både barnefamilier og voksne velger Syden fremfor hytta i år, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge, i en pressemelding.

Dette søker vi etter nå
«Her er det varmt i april» og «hvor er det varmt i påsken» er søkeordene TUIs kunder bruker mest akkurat nå, følgelig er det reiser til Kanariøyene og Kypros som er mest populært i påskeuken. For de som velger storbyferie i påsken skiller Praha seg ut som en klar favoritt.

Nordmenns feriefavoritter i påsken:
– Gran Canaria
– Tenerife
– Lanzarote
– Kypros
– Mallorca

Hit reiser Apollo sine kunder
Ifølge en pressemelding fra Apollo er det Kanariøyene som troner topplisten. Men rekordmange tilbringer også påska i Emiratene. Ny påskefavoritt i år er også Kreta.

– Halvparten av gjestene våre tilbringer påsken på Gran Canaria, og på en solid andreplass ligger Tenerife. Det er kombinasjonen av varme og mangfoldet av aktiviteter, opplevelser og hoteller som gjør disse øyene til nordmenns førstevalg i påsken, sier Tonje Løkaas Fossum, Markedssjef i Apollo, i en pressemelding.

ANNONSE

(Pressemelding fra TUI Norge og Apollo)

Mange velger blant annet å reise til Mallorca i påsken. (Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.