– Vanskelig å si nei til et sånt tema

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

I slutten av mars skal Mysen Damekor ha vårkonsert i Filadelfiakirken i Mysen. De har fått med seg Sanne Kvitnes på konserten den 28. mars. 

– Det blir kjempemorsomt, og veldig hyggelig å bli spurt. Det er ikke ofte jeg tar en tur til Mysen, og her er det jo så fint. Så det gleder jeg meg til, sier Sanne Kvitnes.

Dette blir en kveld med musikk fra filmenes og musikalenes verden. Med seg til å akkompagnere har de Tom Rønningsveen og Vidar Hansen er dirigent. 

– Filmusikk er stor interesse, så jeg tenker det er vanskelig å si nei til et sånt tema, smiler Kvitnes, som er datteren til Henning Kvitnes.

(Saken fortsetter under bildet)

ØVELSE: Koret øver i andre etasje på Kulturtorget hver torsdag. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

Ble imponert
Torsdag kveld øvde de sammen på Kulturtorget for første gang. 

– Vi syns det er helt fantastisk. Hun er jo ung, up and coming og fra Østfold. Mange folk her i distriktet kjenner henne godt fra Soot-spelet og Allsang på grensen. I tilegg var hun også på den fyrverkerikonserten på Høytorp fort, sier Torunn Riise-Larsen, leder av Mysen Damekor, til MysenPosten. 

Det var da Riise-Larsen ble imponert og tenkte at hun er jo helt fantastisk. 

– Jeg var så heldig at jeg kunne spørre datteren min som har jobbet med Allsang på grensen, om vi kanskje kunne få tak i Sanne, og det fikk vi, sier hun fornøyd.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Mye innsats
Planleggingen av konserten startet for rundt ett år siden, og først senere på høsten at hun var booket. En del av sangene som skal fremføres er i repertoaret til koret, mens noen av de er helt nye for koret. 

ANNONSE

– Vi har hatt det kjempetravelt med å øve. Vi har vært på seminarhelg på Hadeland hotell, hvor vi hadde med oss stemmepedagog, og virkelig fått gått ned i stoffet. Det er en lang forberedelse, og mye innsats som står bak. Så vi håper på å få fullt hus på konserten, fortsetter lederen.

Mysen Damekor består av 26 medlemmer, og sier ikke nei takk om flere ønsker å være med. 

– Og det er plass til flere. Vi øver hver torsdag i andre etasje på Kulturtorget. Det er ingen opptakskrav for å komme inn i koret. Man må ikke kunne noter eller ha sunget mye før. Men du må selvfølgelig være glad i å synge, avslutter Torunn Riise-Larsen.

Saken er hentet fra MysenPosten.no (ekstern lenke)

DIRIGENT: Vidar Hansen har dirigert damekoret i mange år. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.