Slik blir togene med ny farge og logo. (Foto: NSB/Snøhetta)

NSB og Nettbuss vil skifte navn

NSB-konsernet vil samle tog- og bussvirksomheten under en ny merkevare. Det nye navnet blir Vy.

– Den nye merkevaren gir tog og buss felles identitet og viser kundene at NSB blir noe nytt. Vy betyr utsikt og oversyn og brukes om å ha ambisjoner – store vyer, skriver NSB i en pressemelding tirsdag.

– NSB-konsernet kjører tog og buss i Norge og Sverige og har Norges største busselskap, Nettbuss. Nå kobler vi tog- og bussvirksomheten tettere sammen, utvikler nye løsninger og gjør det enda enklere å velge en miljøvennlig reise. Da trenger vi en ny, felles identitet. NSB er ikke lenger et dekkende navn på virksomheten, sier styreleder i NSB, Dag Mejdell.

• LES OGSÅ: Fortsatt passasjervekst på Østre linje

ANNONSE

– Selskapet er ikke lenger Norges Statsbaner. NSB er nå ett av flere togselskaper som konkurrerer om å kjøre tog. Vi eier ikke togene, skinnene, signalanleggene eller stasjonene, men jobber hver dag for å gi kundene våre en god reise. Et nytt navn skal styrke konkurransekraften vår i både tog og buss, fortsetter Mejdell.

Selskapet tilbyr i tillegg bybiler. Navneforslaget skal behandles på ekstraordinær generalforsamling i NSB AS fredag 22. mars.

Ifølge NRK vil endringen koste mellom 220 og 280 millioner kroner.

ANNONSE

ANNONSE

To biler i ulykke på Slitu

Bilbrann på E18