Dale og Solberg besøkte grensa

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Alle vogntogene som kom over grensa ble tirsdag kveld stoppet av Statens vegvesen på Ørje kontrollstasjon.

Til stede på kontrollen var også samferdselsminister Jon Georg Dale og statsminister Erna Solberg.

– I lys av dei alvorlege ulukkene med tungbil denne vinteren, vil eg ikkje la nokon aktuelle tiltak stå uprøvd. Mange har ønska at vi skal kontrollere alle vogntog som kryssar grensa inn til Noreg. Det ville eg gje eit forsøk. Tysdag kveld kontrollerte vi alle vogntoga som kom over grensa ved Ørje i Østfold. Det ga fleire nyttige erfaringar som vi vil ta med oss vidare i arbeidet for å trygge vegane våre, seier samferdselsminister Jon Georg Dale, i en pressemelding.

Han mener at det skal være trygt å ferdes på norske vinterveier.

– Regjeringa har auka satsinga på utekontrollverksemd dei siste åra. Det vil vi halde fram med. Tilstrekkeleg beredskap i vintersesongen er viktig, slik at vi både unngår ulukker og hindrar at fastkøyrde tunge køyretøy skapar kaos i trafikken. Etter fleire alvorlege hendingar med tunge køyretøy i vinter vurderer vi fleire ulike tiltak for å betre situasjonen.

De ønsker også å skjerpe reaksjonene for vogntog som ikke er skodd for norsk vinterføre. Dale mener at gebyrsatsene bør økes om man ikke har med riktig utstyr for å kjøre på norske vinterveier.

– Dette har eg gitt Vegdirektoratet i oppdrag å utreie no, seier Dale.

Kontrollen av alle vogntog som krysset grensa ved Ørje er et annet type tiltak. Den har ifølge Dale gitt dem nyttige erfaringer.

(Kilde: Pressemelding fra Samferdselsdepartementet)

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.