Skal lede bibliotekene i ny kommune

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Seksjons- og enhetsledere i den nye storkommunen er klare. En av dem er Elin Brandsrud, biblioteksjef på Eidsberg bibliotek.

Hun blir enhetsleder innbyggertorg og bibliotek i Indre Østfold. 

Se hele listen over seksjons- og enhetsledere her

De ansatte var igjennom kartleggingssamtaler høsten 2018, og i første omgang var det seksjon- og enhetledere som skulle på plass.

– Den 13.desember fikk jeg tilbud om innplassering som enhetsleder bibliotek i Indre Østfold kommune, altså biblioteksjefstillingen. Jeg ønsker å jobbe med bibliotekutvikling, og brenner virkelig for at Indre Østfold skal levere gode bibliotektjenester til våre innbyggere, så jeg svarte selvfølgelig ja til tilbudet om innplasseringen, sier Brandsrud til MysenPosten. 

I løpet av de siste dagene før jul skulle man innplassere avdelingsledere, og like før hun gikk ut i ferie fikk hun vite at hun også blir avdelingsleder for innbyggertorg og biblioteket i Mysen. 

– Rollene som biblioteksjef og avdelingsleder innbyggertorg i Mysen skal kombineres til det beste for de ansatte som jeg er leder for i Mysen, samt god utvikling av alle bibliotekene, i tillegg til å gi innbyggerne det de har behov og ønsker om å finne på innbyggertorget i Mysen, forteller hun. 

Krevende tid fremover
Til sammen er det fem folkebibliotek og to avdelinger i fengselsbiblioteket (Eidsberg og Havnås) som skal styres. I tilegg skal folkebibliotekene være en del av innbyggertorgene.

Hun sier at det blir en kjempeutfordring, og at tiden fremover blir krevende. 

– Utfordringene står i kø, men det samme gjør mulighetene. Vi gleder oss til å få et større fagmiljø, og kunne jobbe mer i team på tvers. Faglig nettverk og samarbeid for bibliotekarene, litteraturformidlerne, tilbud til barn og ungdom for å nevne noe. Bibliotekene skal bidra til å styrke den lokale identiteten på hvert sted, og være attraktive møteplasser for lokalbefolkningen, fortsetter Brandsrud.

ANNONSE

De skal ha fokus på aktiv formidling av litteratur og kunnskap, leseferdigheter hos barn og unge, digitalt utenforskap, integrering, inkludering samt aktiviteter og arrangementer til alle gratis.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.