Disse er nominert til næringsprisen i Eidsberg

Adrian Sellstrøm
5 minutter lesetid

De nominerte til Eidsberg kommunes nærings- og tiltakspris 2018 ble presentert på næringslivsfrokosten torsdag morgen.

Næringsprisen er en årlig pris som er en anerkjennelse til bedrifter og enkeltpersoner i Eidsberg som har gjort en innsats for næringsutviklingen og bidratt til nyskapning og omstilling som ledd i å utvikle nye og trygge eksisterende arbeidsplasser.

Her er de nominerte og begrunnelsene i sin helhet.

C.W Korterud – Camilla Korterud Ertzaas
Korterud-butikken har vært et begrep i sentrumbildet i over 60 år. Det er imponerende i seg selv, men det er ikke hovedgrunnen til at en samstemt jury ønsker å løfte denne virksomheten i dag. Juryen peker først og fremst på eieren og driveren, Camilla Korterud Ertzaas, som har vist flere sterke kvaliteter som er helt grunnleggende for å drive godt: I et presset marked med små marginer har Camilla kontinuerlig utviklet og utvidet virksomheten. Bygget stein for stein. I dag fremstår C.W. Korterud som en særegen faghandel med sjelden spisskompetanse innen bunadsfaget, klesbutikk for kvinner og barn, samt faghandel for en stor målgruppe innen strikking og sying.

Camilla er tredje generasjon Korterud i de samme butikklokalene. Hun har kjøpt opp nabobygg, utvidet og satset på nye nisjer, nye målgrupper. Da konkurransen fra kjøpesenteret på Morenen økte, valgte hun å starte butikk også der. Camilla er en uredd butikkdriver som mange kan lære noe av.

Energi, utholdenhet og et stort hjerte for det man driver med kjennetegner mange butikkdrivere i sentrum og andre steder. Juryen har lyst til å løfte frem et arbeidsjern som Camilla. Fordi hun fortjener det!

ANNONSE

Fagerstad Eiendom/Union
De som lykkes med næringsutvikling i Mysen har sterk tro på stedet og oss som bor her. De markedsmessige vurderingene som gjøres av investorer og utviklere starter ofte med et bilde av oss og stedet vi har skapt gjennom generasjoner. Vekst og utvikling skjer ikke bare gjennom vårt eget, lokale engasjement. Heldigvis kommer det impulser og energi utenfra. Eidsberg og Mysen har blitt et sted hvor større, profesjonelle aktører ønsker å skape verdier. En av dem er Fagerstad Eiendom og deres partner Union. Juryen ønsker å trekke frem Fagerstad som en viktig aktør i den lokale og regionale utviklingen.

Oslo-firmaet har over flere år gått inn i prosjekter her i Mysen. De er mest kjent som eier av Morenen og utvikler av Morenen-området på Slitu, men satser også (sammen med partnere) på Momarken og her i sentrum. Juryen ser at aktører som Fagerstad, med sitt nettverk og sin kompetanse, evner å trekke svært viktige og solide aktører til vår kommune og vår del av den nye kommunen. Dette bidrar også til å skape interesse for og oppmerksomhet rundt Mysen som handelssted. Juryen mener Fagerstad og co. er en viktig aktør for fremtidig vekst i kommunen.

Mysen Caravan
Det er 40 år siden Magne Lysaker startet Mysen Caravan, og åremålet ble feiret med at familien solgte hele virksomheten. Noen vil si at det i seg selv neppe kvalifiserer til nominasjon til næringsprisen, og det er heller ikke det juryen har lagt vekt på.

Juryen ønsker å trekke frem personlige egenskaper, samarbeidsevner og eiernes (altså Lysaker-familiens) engasjementet for næringsveksten på Ramstad spesielt og Mysen generelt. Gjennom 40 år har Mysen Caravan vært en viktig aktør på Ramstadfeltet. Magne Lysaker har utviklet en virksomhet med mye spisskompetanse og etter hvert som en viktig bransjeaktør på landsbasis. Samtidig har Magne – og etter hvert Rune – blitt et naturlig midtpunkt på Ramstad. Mysen Caravan har vært en drivkraft for Ramstad-dager og fellesaktiviteter.

Nå opplever vi også at Rune tar plass rundt bordet når det arrangeres næringsmesser og nå også utvidelsen av Mysenbyen. Vi trenger ildsjeler som ser lengre enn sitt eget budsjett og sin egen hverdag. Som tenker helhetlig og fremtidsrettet. Mysen trenger bedriftsledere som også ser det store bildet. Derfor ønsker juryen å gi denne anerkjennelsen til Rune Lysaker og hans team ved Mysen Caravan.

(Kilde: Eidsberg kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.