Kartongbrettere i Østfold vant 100.000

Indre24
3 minutter lesetid

  • Skrevet av: Henning Poulsen, Pressenytt

Ti av kubbene og kartongene som ble trukket ut i Returkartonglotteriet 2017 kommer fra Østfold.

Blant disse finner vi en barneskole i Sarpsborg og en barnehage i Fredrikstad.
Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997. Det er Grønt Punkt Norge som står bak lotteriet. Årlig deles det ut 124 premier på til sammen 1,6 millioner kroner. Trekningene skjer på 86 forskjellige steder over hele landet.

Illustrasjonsbilde

– Hvert kvartal trekker vi ut 30 vinnere som får 10 000 kroner hver, og én som får 100 000 kroner, forklarer Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge

Mens klasse 5a på Grålum barneskole i Sarpsborg samt tre kvinner fra henholdsvis Rakkestad, Trøgstad og Hvaler ble trukket ut i årets første kvartal, var det en mann fra Trøgstad som var heldige i den andre trekningen.

I tredje kvartal vant to familier i Fredrikstad og Sarpsborg 10 000 kroner hver, mens en kvinne i Eidsberg, en familie i Sarpsborg samt Bjørneklova barnehage i Gamle Fredrikstad ble trukket ut like før jul.

ANNONSE

Returfiber sparer energi
Røine understreker at lotteriets største vinner er miljøet. Materialene i en drikkekartong kan nemlig gjenvinnes opptil sju ganger. Produksjon av papir fra returfiber bruker bare en fjerdedel av energiforbruket sammenlignet med produksjon fra nytt trevirke.

På nasjonalt nivå deler 109 privatpersoner, fem barnehager, fire skoler, et korps og et kulturhus på 1,6 millioner kroner fra årets Returkartonglotteri.

Jaana Røine forteller at du enten kan skrive ditt eget navn og telefonnummer på drikkekartongen, eller navnet og nummeret på en person eller organisasjon du synes fortjener pengene.

– Selv om de fleste skriver sitt eget navn, er det også mange som leverer inn kubber på vegne av andre. Jeg synes det er en fin måte å vise engasjement og støtte på. Dette er penger som kommer godt med for de som driver for eksempel korps eller idrettslag, sier hun.

Hovedpris
En kvinne fra Eidslandet i Hordaland vant hovedpremien i årets første kvartal. I andre kvartal var det Trosterud skole i Oslo som var den heldige hovedprisvinneren. En kvinne fra Støren i Trøndelag ble trukket ut i tredje kvartal, mens hovedpremien i årets siste kvartal gikk til en Hamar-kvinne. De fire vinnerne mottok 100 000 kroner hver.

(Pressenytt)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.