Kommunenavnet blir Indre Østfold

Indre24
2 minutter lesetid

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bestemt at Indre Østfold blir navnet på den nye storkommunen som vil bestå av Trøgstad, Eidsberg, Hobøl, Askim og Spydeberg.

– Det har vært viktig for meg å finne den mest samlende løsningen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

De fem kommunene greide ikke selv å bli enige om hva de skal hete etter sammenslåingen. Askim og Hobøl ønsket at den nye kommunen skal hete Askim, mens Eidsberg, Spydeberg og Trøgstad ønsket Smaalenene/Smålenene som nytt kommunenavn. Alternativt foreslo to av kommunene Indre Østfold.

Språkrådet har anbefalt Askim som det beste alternativet, men mener at Indre Østfold også kan brukes. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har nå besluttet at den nye kommunen skal hete Indre Østfold.

Samlende
– Valg av kommunenavn er viktig når en skal bygge ny kommune og en ny felles identitet. Når flere kommuner av ulik størrelse slår seg sammen, må vi søke å finne en samlende løsning. Den nye kommunen omfatter store deler av indre Østfold, derfor er Indre Østfold er etter min oppfatning det beste navnet, sier Sanner.

Navnet på den nye kommunen blir formelt fastsatt i forskrift av Kommunal- og moderniseringsdepartementet senere i høst, sammen med andre bestemmelser for kommunesammenslåingen i Indre Østfold, skriver departementet i pressemeldingen.

ANNONSE

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har ved kongelig resolusjon fått delegert myndigheten til å fastsette kommunenavn etter kommuneloven § 3. Det følger av denne bestemmelsen at kommunene skal uttale seg om navnevalget.

(KILDE: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.