Elevene på 9.trinn ved Marker skole har de siste tre ukene jobbet iherdig med forestillingen «Hakkebakkeskogen». Onsdag kveld er det premiere.
I år er det 19. året hvor skolens 9. klassinger setter opp en slik forestilling. Under forberedelsene legger elevene vekk den ordinære timeplanen og jobber intensivt og tverrfaglig i tre uker.
– Dette gjøres for å bedre klassemiljøet ved at elevene får vist nye sider av seg selv og jobber sammen for å lage et produkt de viser fram til lokalmiljøet. Skolen i dag har blitt veldig teoretisk rettet, med dette prosjektet får elevene utfolde seg på en helt annen måte og lærer å samarbeide, tenke kreativt og skape et produkt sammen, opplyser Mari Wallin på Marker skole til Indre24.
Alle elevene er delt inn i fem ulike grupper ut ifra egne ønsker. Gruppene er media/markedsføring, kulisser, kostyme, lyd/lys og skuespillerne.
Dette jobber de ulike gruppene med:
Media/markedsføring har ansvar for å lage plakater, program, billetter og loddsalget. De skal også kontakte media og informere befolkningen om forestillingen, og prosessen det er å lage en forestilling, gjennom sosiale medier.
Gruppa som har ansvar for kulissene jobber hardt med å bygge huset til Bakemesteren, revehiet til Mikkel Rev og alt annet av kulisser og rekvisitter som trengs for å lage scenen på Rådhuset til en skog.
Kostymegruppa har laget og tilpasset alle kostymene, det er en mengde haler og ører som må lages til en slik forestilling. Her får kreativiteten fritt spillerom og de jobber mye med å gjenbruke gamle stoffer for å lage nye kostymer.
Skuespillerne må pugge manus, sanger og bevegelser til det sitter. De må øve på stemmebruk, sangteknikk og ikke minst hode styr på når de skal inn og ut av scenen.
Premieren er onsdag 14. februar klokken 18.00. Det er også forestilling torsdag 15. februar. Forestillingen er åpen for alle og billetter ligger nå ute for salg hos Mosbæk & Co. Inntektene går til elvenes tur med Hvite busser til Polen og Tyskland i tiende klasse.