I tre år har Inger Johanne Brandsrud fra Hærland vært styreleder i Norges Bygdeungdomslag (NBU). Hun ga valgkomiteen beskjed om at hun ikke ønsket å bli gjenvalgt på årsmøtet i 2022.
– Det er vemodig, men jeg skjønner at tiden er inne for å gi stafettpinnen videre. Jeg har vært så heldig å få være leder i tre år, og nå er det på tide at noen andre for lov å ta over og styre denne fine organisasjonen videre, sier styreleder Inger Johanne Brandsrud til nbu.no (ekstern lenke)
Brandsrud ble for første gang valgt på årsmøtet i Hof i juli 2019. Så tidlig som 2022 startet hennes historie i bygdeungdomslaget. Hærlendingen har siden vært innom en rekke verv for NBU. Ifølge nbu.no har hun som styreleder vært representert i styret til Norges Bondelag, og de to siste årene har hun sittet i aksjonsutvalget til bondelaget.
Her kan du lese hennes tale på NBU sitt årsmøte (ekstern lenke)
Tungt under pandemien
Under pandemien hadde hun den tunge oppgaven å lede organisasjonen og måtte med tungt hjerte avlyse to landsstevner og et høstarrangement. Brandsrud vil bli husket for sitt engasjement for prosjekter, sin evne til å være løsningsorientert i en vanskelig tid og hennes giv for å utvikle organisasjonen videre.
Hærlendingen sier at det er nesten aktivitet hver dag og at hun tror det er mye bra i vente i Norges Bygdeungdomslag.
– For meg har det vært en fantastisk gjeng å lede alle mine år, og jeg gleder meg så mye til å følge med videre. Jeg er absolutt ikke ferdig i bygdeungdomslaget!
Henrik Nordtun Gjertsen fra Rogaland ble på årsmøtet valgt til ny leder (ekstern lenke)
(Kilde: Norges Bygdeungdomslag)
Under kan du lese spørsmålene nbu.no har stilt henne:
Hva er det kuleste du har fått til som styreleder i NBU?
– Jeg syntes det er veldig kult at organisasjonen har blitt mye bedre på det med prosjekter og søknader. Tror det fortsatt er mye potensiale i å utvikle dette videre og bli enda bedre på prosjekter. Det virker som om det funker, vi ser det for eksempel med «tevlingsvideoer». Vi klarer å få inn masse utstyr som vi trenger, som også er nyttig andre steder. Og med prosjektet «NBU for alle», vi kan prøve nye ting, og får jobbe med å utvikle en spørreundersøkelse. Jeg tror at prosjekter gjør at organisasjonen vår lærer nye ting.
Hva har vært utfordrende?
– Det mest utfordrende har nok vært å ta avgjørelser som sier at vi ikke kan gjøre ting, at vi ikke kan arrangere aktiviteter. Vi har vært i den aldersgruppen der det har vært strengest regler under pandemien, det har ført til at vi måtte ta enda hardere beslutninger. Det er aldri noe gøy å måtte avlyse sentrale arrangementer. Men nå ser det ut til at hverdagen endelig er tilbake, det er godt å se all aktivitet ute i lagene. Nå er sommeren snart her, og jeg gleder meg utrolig mye til landsstevnet i Hedmark.
ANNONSE