Norsk – Svensk samarbeid for Skagerak

Pressemelding
2 minutter lesetid

Politikere vil stå opp for Skagerrak, og danner et nytt norsk-svensk forum. Västra Götalandsregionen, Vikens fylkeskommune samt Vestfold og Telemarks fylkeskommune har blitt enige om å danne et politisk forum Skagerrak.

Målet for Skagerrak Politisk Forum er «Et sunt og produktivt Skagerrak, hvor havet er en tydelig ressurs for å skape bærekraftig utvikling, både økonomisk, miljømessig og sosialt.

– Forumet trengs for å løfte Skagerrak og gjøre det mer synlig i våre respektive land. Vi ser at det er store muligheter for å utvikle marine næringer i Skagerrak, samtidig er det også miljøutfordringer, sier Johan Edvard Grimstad (Sp), fylkesråd for næring i Viken fylkeskommune.

Forumet skal arbeide for å fremme næringsutvikling og adressere målkonflikter mellom miljømessig, sosialt og økonomisk bærekraftig utvikling i marin og maritim næring.

ANNONSE

– Vi ønsker å ta opp saker og skape bedre muligheter til å påvirke myndigheter og virksomheter som kan ta beslutninger om bruk av havområdet. Påvirkningen må være kunnskapsbasert, så vi vil samarbeide med våre regionale universiteter, institutter og bedrifter for å skape et godt informert bilde av utfordringer og muligheter, sier Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune.

Forumet skal jobbe gjennom fire hovedaktivitetsområder; kunnskapsutveksling, politisk påvirkning, dialog og finansiering.

Les hele saken på viken.no (ekstern lenke)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.