Marthe Tverbakk Tjærandsen (f.v.) og Anne Sveen fra VilMer AS fortalte om den nye løsningen som nå skal tas i bruk. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Tar i bruk ny løsning – skal bli bedre kjent med beboernes livshistorie

Omsorgstjenestene i Indre Østfold tar nå i bruk MinMemoria for beboerne i aldersomsorgen. Dette gjøres for å bli bedre kjent med beboernes livshistorie.

Grinitun sykehjem og Hobøl bo- og behandlingssenter tok i bruk dette tidligere i år. Nå er det Løkentunet og Edwin Ruuds omsorgssenter sin tur til å ta i bruk løsningen. De er allerede godt i gang med å planlegge oppstart og opplæring av både ansatte og pårørende.

– Sykehjem i Indre Østfold skal bruke MinMemoria for å øke beboernes engasjement og aktivitet ved å legge til rette for sosial kontakt med deres pårørende og for å øke personsentrert fokus i tjenesten, forteller Irene Holtet Skavås, leder for Grinitun og Hobøl bo og behandlingssenter.

Formidle livshistorien

Denne setter fokus på det som betyr mest, med personen og deres livshistorie i sentrum.

Slik fungerer MinMemoria: Vet personalet at Anne ønsker å få med seg morgensendingen på radio, og at Ola har reist gjennom hele Europa med tog? Å dele minner og opplevelser gjør oss stolte og er viktig for livskvaliteten, men for mange er det av ulike årsaker vanskelig å formidle historien og identiteten sin.

ANNONSE

De som kjenner personen best kan gjennom dette formidle deres livshistorie. Blant annet kan man dele bilder, minner og hvem de viktige er på personens profil.

– Alle som får tilgang kan bidra med innhold, og sende bilder og meldinger i hverdagen. På denne måten kan også helsepersonell, avlastere og andre støttepersoner bli bedre kjent med personen, og enklere skape gode opplevelser i hverdagen. Gjennom nettsiden og appen er MinMemoria alltid tilgjengelig, uansett hvor du befinner deg.

Torsdag kveld var det møte på Løkentunet for pårørende hvor de blant annet ble orientert om MinMemoria samt aktiviteter i regi av Generasjon M og hvordan det jobbes på kjøkkenet.

Ledergruppen presenterer seg. Fra venstre: Inger Johanne Gaustad, Jannicke Sørheim, Hilde Arneberg, Line Dingstad og Gro Anette Simonsen. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Enhetsleder Gerd Anette Simonsen. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Sondre Stjern, er en av dem som jobber på kjøkkenet på Løkentunet. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Trond Haakonsen fra Hepro orienterte om pasientvarslingsanlegg. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Marianne fra Generasjon M fortalte om prosjektet. Foto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Hyllest til sorbet og eplemost fra Indre Østfold

Trafikkulykke på E18