Sommermånedene er kanskje noen av de månedene vi spiser mest is her i landet. Det blir ofte mange is i løpet av en uke, og enkle spiser kanskje en hver dag. For å redusere sukkerinntaket kan det være en fordel å lage isen selv.
– Jeg vil heller anbefale å lage egne fargerike varianter med mindre sukker og fett, så kan du spise is med god samvittighet sier Anette Hansen, matrådgiver i MatPrat.
Tips til sunnere islaging
- Bruk fantasien, frukt og bær og eksperimenter med ulike smakskombinasjoner.
- Moden frukt gir mer smak. Har du mye moden frukt som du ikke får spist opp, så del den i biter og frys ned slik at du senere kan bruke frukten i en hurtigis.
- Lager du hurtigis med frossen frukt og bær, så er det et lurt tips å helle væsken i blenderen før du fyller på med det frosne. Slik minsker du slitasjen på knivbladene.
- Har du epler eller banan i oppskriften, bør du blande noen dråper lime eller sitron i blandingen, for å unngå at fruktkjøttet blir brunt.
- Lag en grønnsaksis. Gulrot er en litt søt grønnsak som passer perfekt til is.
- For et høyere proteininnhold kan du ha yoghurt, kesam, skyr eller cottage cheese i isoppskriftene.
- Fruktbiter, frø og nøtter kan gi en morsom konsistens til isen.
- Lag en større porsjon smoothie som du fryser ned i saftisformer, da får du en smooth-is.
- Frukter som kiwi, mango og vannmelon kan også fryses på pinne og dyppes i sjokolade eller yoghurt.
- Is bør optimalt oppbevares ved temperaturer på -18 °C og lavere.
(Pressemelding fra Matprat.no)
ANNONSE