Tredjeplass til Askimelever under fylkesmesterskap

Indre24
5 minutter lesetid

(Pressemelding) Fredag 3. april gjennomførte Ungt Entreprenørskap i Østfold digitalt fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter i videregående skole.

Premieutdelingen ble livestreamet, og Dela Industrier UB fra Askim vgs tok en fin 3. plass i kategorien Beste yrkesfaglige bedrift. Fra før har Dela Data UB fra Askim vgs også allerede mottatt en pris for 3. plass i Beste kundeopplevelse på nett.

Nær 1250 elever på videregående skole i Østfold har dette skoleåret skapt sine egne Ungdomsbedrifter. Fredag 3. april livestreamet Ungt Entreprenørskap digitalt fylkesmesterskap, hvor vinnerne ble premiert med gullbilletter til NM. TecnoWash UB fra Tomb videregående skole stakk av med seieren i flere kategorier, deriblant den gjeveste prisen, Beste Ungdomsbedrift.

(Saken fortsetter under bildet)

Til NM: Painting Time UB fra Mysen vgs har allerede sikret seg en gullbillett til NM med en 2. plass i Beste kundeopplevelse på nett.

Gullbillett til innovative unge bønder

Elevene i årets beste ungdomsbedrift har alle tilhørighet til landbruket, og har tatt utgangspunkt i et velkjent problem i sin forretningsidé.

– Vi tilbyr en dyse som enkelt monteres på høytrykksspyleren bonden allerede har i fjøset. Dysen gjør at bonden kan spyle undersiden av spaltegulvet slik at betongen og metallet ikke forvitrer, forklarer daglig leder Ole Edvard Kaaen.

Juryen begrunner førsteplassen på følgende måte: Denne bedriften blir noe mer enn «bare» et skoleprosjekt. Den har luft under vingene allerede, og har potensiale til å ta helt av – også internasjonalt!

(Saken fortsetter under bildet)

VANT: Magnus Øverby, Hans Ole Grimsrud, Gudbrand Gamskinn, Ole Edvard Kaaen, Øyvind Telstø og Even Østeby i TecnoWash UB fra Tomb videregående skole er Årets Ungdomsbedrift i Østfold.

Satser på lønnsom bærekraft

ANNONSE

TecnoWash UB satser stort på bærekraft, og ble også belønnet med Borregaards bærekraftspris. -Betongproduksjon er en av klimaverstingene, og står for hele 5 % av klimagassutslippene. Vårt produkt vil spare både miljøet og bondens økonomi, forklarer de engasjerte gullvinnerne.

Også i kategorien størst verdiskapingspotensial, mente juryen at TecnoWash UB var den beste kandidaten. -Vi har en stor målgruppe i landbruket. Bare i Norge er det mange tusen potensielle kunder blant både melkebønder og produsenter av kjøttfe, forklarer guttene i TecnoWash i sin videopitch til juryen. 

Utvikler kompetanse som næringslivet etterspør
Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og er avhengig av gode samarbeidspartnere for å kunne tilby programmene ute i skolen.

– Det lokale næringslivet ser verdien av Ungdomsbedrift i skolene, og våre samarbeidspartnere som Borregaard, Østfold Energi, Hafslund og Nexans er gode støttespillere. De ser at kompetansen ungdommene utvikler gjennom programmet er svært relevant. Vi i Ungt Entreprenørskap bygger bro mellom skole og arbeidsliv, og gir ungdommene en reell smakebit på hva de møter i arbeidslivet. Innovatører trengs overalt, i alle bransjer og sektorer, forteller Engström.

Digitalt NM for Ungdomsbedrifter – hele Norge som utstillingsvindu 

Ungt Entreprenørskap Norge lanserer NM i Ungdomsbedrift i digital drakt, et arrangement som vil gå over flere dager. NM starter mandag 4. mai og kulminerer i en stor finale fredag 8. mai. I dagene før presenteres deltagerne på ue.no og i sosiale medier. Selve finalen vil sendes live, men detaljer rundt dette holdes hemmelig frem til 20. april. 

– Vi gleder oss til en uke med entreprenørskap i fokus, og vi vil vise hele Norge hva ungdommene er gode for. Om det er noe vi vet helt sikkert så er det at ungdommene som deltar vil trigge fremtidstro, skaperglede og entusiasme. I disse dager trenger vi alle en stor dose fremtidstro – og nettopp det vil vi få masse av under årets NM, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, adm.dir i UE Norge.   

FAKTA

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som jobber i hele landet, og i hele utdanningsløpet.

Vi samarbeider med skolen, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Elev- og ungdomsbedrift er to av flere programmer som vi tilbyr.

Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv. I Norge når vi årlig ca. 150.000 elever og studenter, vi samarbeider med 15.000 lærere og 20.000 frivillige fra arbeids- og næringsliv.

I 2019 hadde Ungt Entreprenørskap Østfold nær 35 000 elev- og studenttreff, og engasjerte nær 3 000 personer fra arbeids- og næringsliv i entreprenørskapsaktiviteter i skolen.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.