Arkiv/ illustrasjonsfoto: UE Østfold

Digitalt fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter

(Pressemelding) Nær 80 ungdomsbedrifter på videregående skole var påmeldt fylkesmesterskapet som ble avlyst av hensyn til smittefare. Dermed inviterte Ungt Entreprenørskap til et digitalt mesterskap. Rundt 40 endringsvillige ungdomsbedrifter tok utfordringen, og har meldt seg på. Fredag 3. april klokken 13.00 livestreames premieutdelingen.

Digitalt fra A til Å

Denne gangen er fylkesmesterskapet en helt digital løsning. Ungdomsbedriftene har sendt inn sine bidrag, hvor de har presentert seg selv og pitchet forretningsideene sine. Juryen har vurdert alle bidragene, og fredag livestreamer Ungt Entreprenørskap premieutdelingen fra Fylkeshuset i Sarpsborg – selvsagt i henhold til regler om smittevern.

Gullbilletter til NM deles ut

Også Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter i videregående skole vil foregå digitalt dette skoleåret. Gullbillettene som sikrer 10 Ungdomsbedrifter fra Østfold NM-deltagelse i mai vil deles ut under fredagens livestream.

Har lært å finne løsninger

– Det var synd at fylkesmesterskapet ble avlyst, men gjennom å drive Ungdomsbedrift har vi lært at ting sjelden blir helt som planlagt, sier Hanna Oksmo, daglig leder i Asap UB fra Hans Nielsen Hauge vgs i Fredrikstad. 

– I arbeidet med Ungdomsbedriften vår har vi erfart at det alltid finnes andre muligheter – det gjelder bare å se dem, og gjøre noe med dem, fortsetter Hanna.

– Vi setter pris på at også Ungt Entreprenørskap er kreative og finner andre løsninger, slik at vi likevel får vist det vi har gjort og lært gjennom bedriftene våre.

ANNONSE

Læring for livet, ikke eksamen

– Kompetansen ungdommene tilegner seg gjennom Ungdomsbedrift har aldri vært mer relevant, sier Christer Engström, leder for Ungt Entreprenørskap i Østfold.

– Vi står midt i en situasjon som skaper nye utfordringer for individ og samfunn. Å kunne samarbeide og kommunisere for å løse problemer er ferdigheter som trenes i Ungdomsbedriften.  Dette er mer relevant enn noen gang. 

(Pressemelding fra UE Østfold)

FAKTA:

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som jobber i hele landet, og i hele utdanningsløpet.

Vi samarbeider med skolen, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Elev- og ungdomsbedrift er to av flere programmer som vi tilbyr.

Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv. I Norge når vi årlig ca. 150.000 elever og studenter, vi samarbeider med 15.000 lærere og 20.000 frivillige fra arbeids- og næringsliv. I 2019 hadde Ungt Entreprenørskap Østfold nær 35 000 elev- og studenttreff, og engasjerte nær 3 000 personer fra arbeids- og næringsliv i entreprenørskapsaktiviteter i skolen.

ANNONSE

ANNONSE

Bilfører tatt i 158 km/t på E18

Blir distriktsredaktør for NRK Oslo og Viken