10 år med mangfold og idrettsglede

Glenn Thomas Nilsen
6 minutter lesetid

I 2019 fyller Rakkestadhallene 10 år og tippet i fjor for første gang også en omsetning på over 10 millioner kroner.

Tekst og foto: Anja Guerrera, Rakkestad Næringsråd

– Vi har også hatt to år med besøk fra en dansk idrettsskole, forteller Odd Egil Lien, daglig Leder i Rakkestadhallene AS.

Håndballag og ungdom kommer til Rakkestad fra hele Østfold, samt fra både Vestby, Kolbotn, Oppegård, Bekkelaget, Ull/ Kisa (Jessheim), Storhamar, og herrehåndballen i Halden.

Idretten er viktig for barn og unge i bygda.

– Jeg synes at vi har fått til mye disse ti årene, og barneidretten øker, men det fortsatt mange muligheter. Vi ønsker å videreutvikle det gode samarbeidet med kommunen, skole, barnehagen og aktivitet for alle i alle aldersgrupper. Det arrangeres for eksempel bowles for pensjonister, datakurs for pensjonister, fysioterapi i klatrevegg og integeringstimer i regi av NAV, sier daglig leder Odd Egil Lien.

(Saken fortsetter under bildet)

Ordfører Ellen Solbrække (midten) på besøk i Rakkestadhallene. Samarbeidet med kommunen er veldig godt.

I dag er kjernetiden mellom 1630 og 2200 timer utleid på tre hallflater. Dette fordeler seg på 4 dager i uken. I følge NHF har Rakkestadhallene 2750 personer pr hallflate. (Oslo har 15000 pr hallflate)

– Det er en hard «kamp» om ungene for å få dem med i forskjellige idrettsaktiviteter. Vi foreldre har det dessverre litt for travelt. I dag skal alle trene og være aktive, og det er ikke bare barna som har ettermiddags og kveldsaktiviteter. De voksne skal også i større grad enn før realisere egne interesser.  I og med at idretten er så organisert som den er i dag, er det ikke som før i tiden da vi syklet fra fotballbanen nede på løkka, så opp til håndballbanen eller andre aktiviteter. Vi var aktive selv uten den organiserte idretten, minnes han.

(Saken fortsetter under bildet)

Hallen blir godt brukt.

Odd Egils medfødte evne for å bli engasjert i det han driver med har nok medført at det arrangeres mange aktiviteter av forskjellig art i hallene. Han har selv bakgrunn fra, og en sterk lidenskap for, nettopp håndball. Fra han var 17 år gammel var han håndballtrener, og senere fikk han det som for ham var selve drømmejobben da han begynte i håndballforbundet og jobbet med seminarer, arrangement og kurs for trenere. Denne bakgrunnen kom godt med da han i 2011 takket ja til daglig leder jobben for Rakkestadhallene AS, og ganske sikkert kom tiden som festsjef i Bygdeungsdomslaget ekstra godt med som erfaring for de mange bursdagslag, konserter og smekkfulle bygdefester som holdes i hallen i dag.

ANNONSE

– Jeg ønsket å ha muligheten til å jobbe med arrangementer, sier han og forteller at han fikk frie tøyler til å bygge opp arrangement og aktiviteter i Rakkestadhallene.

– Det er de mange faste arrangementene som gir et godt inntjeningsgrunnlag, sier han og legger til at overskuddet er ikke så stort, men at det går rundt, ikke minst takket være en god avtale med Rakkestad Kommune.

Til nå er det håndballen som har vært den største idrettslige bidragsyter til inntekter i hallen.

– Vi kjører treningssamlinger for håndballen med det samme konseptet som de har blant annet i Danmark der deltakerne kjøper ferdige pakker med kost, losji og trening. Takket være at vi bor i en kommune med «korte» linjer, har vi hatt et veldig godt samarbeid med blant annet brannetaten i kommunen forteller han.

– Rakkestad er en aktiv idrettsbygd. Det går i fotball, håndball og turn, jentefotballen er sterk og Degernes håndballklubb er svært flinke.

En av de store begivenhetene hvert år er blant annet den store kaninutstillingen. Arrangement som innbefatter dyr er selvsagt en ekstra utfordring i forhold til allergikere som skal bruke hallen senere, men dette har faktisk gått helt fint, forteller Lien.

– Det har faktisk gått helt suverent. Med rett planlegging, informasjon og tilrettelegging, samt at vi som er privat drevet kan sette inn rengjøringspersonale søndag kveld slik at det er rent til skoleungdommen kommer mandag morgen, er det problemfritt, sier han.

Rakkestadhallene driftes av de fire idrettslagene i bygda.

– Jeg er opptatt av at begge hallene skal brukes og ønsker å bygge på med flere aktiviteter, men dette avhenger av hvilke strategier styret og kommunen ønsker fremover. Det går mot profesjonalitet i «bransjen». Dette er fordi mange har ikke lyst eller tid til å ta på seg å gjøre de oppgavene som er pålagt i forhold til Idrettsforbundet. Det er mange arbeidsoppgaver som er knyttet til for eksempel medlemsregistrering, søknader, særforbund, støtte osv, og jeg tror at en felles administrasjon i forhold til dette kunne vært bra. Jeg tror for eksempel at alle disse oppgavene er en grunn til lagene av og til kan oppleve det vanskelig å fylle styreplasser. Det var lagt opp til at idrettslagene kunne bruke oss mere, og vi hadde nok ønsket at noen satt her og jobbet med de overordnede tingene, sier han.

Rakkestadhallen.

(Innsendt sak)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.