SKIPTVET: Søndag ble det i regi av Skiptvet Bondelag og Skiptvet Bygdekvinnelag arrangert åpen gård på Hoel Vestre gård. Med cirka 650 personer innom er arrangørene godt fornøyde med dagen.
Bondelaget sentralt legger til rette for åpen dag over hele landet, og det er opp til hvert enkelt lokallag hvordan man vil arrangere det. I Skiptvet er det fem år siden sist dette ble arrangert.
Per Christian Solberg i Bondelaget og Maria Måleng i Skiptvet Bygdekvinnelag forteller at det er mye jobb og mye moro underveis i planleggingen. Det vil i etterkant av arrangementet bli evaluert om dette skal bli en årlig tradisjon. Slike dager er væravhengig, men dagen i dag var en særdeles bra dag for gårdsopplevelser.
(Saken fortsetter under bildet)

Vil gjenspeile gårdslivet
Målet med dagen er å gjenspeile livet på gården med traktorer, utstyr, redskap, gråtass, leketraktorer med mulighet for traktorlappen, se på dyra i fjøset, hoppe i høyet, natursti med mer.
Hoel Vestre oppgraderte i 2012 til økologisk drevet fjøs. Der kan man hilse på kuer, kalver og okser og til og med gjette vekten på en av gårdens flere okser.
Det var for anledningen satt opp ei herse, og sammen med Jon-Ivar Eng med hest og vogn kunne man være med på innhøsting og bli med på høylasset tilbake til låven. Jon- Ivar var for øvrig også engasjert under orientering-VM.
(Saken fortsetter under bildet)

Vertskapet på Hoel Vestre er Marit Wærnes og Alf-Håvar Bro (sistnevnte feiret bursdag samme dag) er åpne og gjestmilde og har tydelig gledet seg til denne dagen. De er pådrivere til aktivitet og er gode ambassadører for mangfold og positivitet i kommunen. De er tydelig stolte av livsverket sitt og det med all grunn. Ved å åpne gården for publikum, skole og barnehager får vi som publikum ta del i livet bak melkekartongene og eggene i butikken.
Gården er en perle som de besøkende får lov til å nyte og bli inspirert av. I år deltar flere lokale produsenter med egg, honning, husflid osv. Viken skog deltar med sitt rovviltprosjekt. Publikum kan få lytte til og jette på rovvilt lyder.
Marit Wærnes sitter i styret i Bondekvinnelaget og nevner spesielt god dialog på tvers av arrangørene. Bondekvinnelaget har i år investert i pinnevaffeljern, noe som slo virkelig godt an og skapte lange køer i påvente av å få smake. Å holde på gamle tradisjoner og samtidig tilføre noen nye er et viktig fundament.
På gården finnes kanin, høns, hane, minigris, kalver, kuer, okse og shetlandsponni. I tillegg har de sauer, men de var på beite.
Alle foto: Linda Andresen Benjamin (5) Casper (3), Benjamin (5), Tuva (1,5) og Johanne (12). William (4). Harald (t.h) og Lucas i fjøset. Marianne Bro Alfredsen og Odd Alfredsen. Skiptvet Bygdekvinnelag steker pinnevaffel. Lucas tok førerkort på traktor. Sebastian (4) og Vilja (2) koser seg på trappa med pinnevaffel. Benjamin koste seg på traktoren. Oliver, Herman og Trym koste seg på åpen gård. Jesper, June og Jessica gjetter dyrelyder. Anette, Albert, Thomas og Oliver gjetter dyrelyder. Markus Kynninsrød og Pia Schøyen fra Viken skog. Jon-Iver Eng og pappa Ole Kristian. Ingebjørg Svae med Skjetvestakken. Odin i høyet. Jenifer og Savannah ville hilse på kuene. Monika Jonassen koste seg i sola.
ANNONSE