God oppslutning om «Åpen Gård»

Linda Andresen
4 minutter lesetid

SKIPTVET: Søndag ble det i regi av Skiptvet Bondelag og Skiptvet Bygdekvinnelag arrangert åpen gård på Hoel Vestre gård. Med cirka 650 personer innom er arrangørene godt fornøyde med dagen.

Bondelaget sentralt legger til rette for åpen dag over hele landet, og det er opp til hvert enkelt lokallag hvordan man vil arrangere det. I Skiptvet er det fem år siden sist dette ble arrangert.

Per Christian Solberg i Bondelaget og Maria Måleng i Skiptvet Bygdekvinnelag forteller at det er mye jobb og mye moro underveis i planleggingen. Det vil i etterkant av arrangementet bli evaluert om dette skal bli en årlig tradisjon. Slike dager er væravhengig, men dagen i dag var en særdeles bra dag for gårdsopplevelser.

(Saken fortsetter under bildet)

MORO: Maria Måleng i Skiptvet Bygdekvinnelag og Per Christian Solberg i Bondelaget. Foto: Linda Andresen

Vil gjenspeile gårdslivet

Målet med dagen er å gjenspeile livet på gården med traktorer, utstyr, redskap, gråtass, leketraktorer med mulighet for traktorlappen, se på dyra i fjøset, hoppe i høyet, natursti med mer.

Hoel Vestre oppgraderte i 2012 til økologisk drevet fjøs. Der kan man hilse på kuer, kalver og okser og til og med gjette vekten på en av gårdens flere okser.

Det var for anledningen satt opp ei herse, og sammen med Jon-Ivar Eng med hest og vogn kunne man være med på innhøsting og bli med på høylasset tilbake til låven. Jon- Ivar var for øvrig også engasjert under orientering-VM.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

VERTSKAPET: Marit Wærnes og Alf-Håvar Bro. Foto: Linda Andresen

Vertskapet på Hoel Vestre er Marit Wærnes og Alf-Håvar Bro (sistnevnte feiret bursdag samme dag) er åpne og gjestmilde og har tydelig gledet seg til denne dagen. De er pådrivere til aktivitet og er gode ambassadører for mangfold og positivitet i kommunen. De er tydelig stolte av livsverket sitt og det med all grunn. Ved å åpne gården for publikum, skole og barnehager får vi som publikum ta del i livet bak melkekartongene og eggene i butikken.

Gården er en perle som de besøkende får lov til å nyte og bli inspirert av. I år deltar flere lokale produsenter med egg, honning, husflid osv. Viken skog deltar med sitt rovviltprosjekt. Publikum kan få lytte til og jette på rovvilt lyder.

Marit Wærnes sitter i styret i Bondekvinnelaget og nevner spesielt god dialog på tvers av arrangørene. Bondekvinnelaget har i år investert i pinnevaffeljern, noe som slo virkelig godt an og skapte lange køer i påvente av å få smake. Å holde på gamle tradisjoner og samtidig tilføre noen nye er et viktig fundament.

På gården finnes kanin, høns, hane, minigris, kalver, kuer, okse og shetlandsponni. I tillegg har de sauer, men de var på beite.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.